Hemşire Çağrı Sistemleri

Hemşire çağrı sistemi hasta ve hemşire arasındaki iletişimin etkinliğinin artması açısından önemlidir. Günümüzde sağlık şartlarının iyileşmesi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanımı yaygınlaşmıştır. Hastaların tedavi sürecinde bulundukları odalarda, tuvalet ve banyolardan kullanabilecekleri bir sistemdir. Yani; hemşire çağrı sistemleri, hasta ve hemşire arasındaki iletişimi sağlamaktadır. Sağlık kuruluşlarının uluslarası akreditasyon birimlerince koyulan şartlarından birisi de hemşire çağrı sisteminin var olmasıdır.

Hemşire Çağrı Sistemi Nasıl Çalışır?

Bu sistem hasta yatağı, kapı üstü koridor ve tuvalet çağrı ünitelerinde yer almalıdır. Hemşire çağrı sisteminde, odadaki çağrı üniteleri ile hastanenin kontrol odasındaki entegrasyonu sağlanır. Herhangi bir acil durum olmasında hasta tuşa basarak ya da ipli çağrı butonunu kullanarak yardım çağırabilmektedir. Bu sistem hem görsel hem de işitsel olarak ilgili kişilere alarm vererek derhal hasta ile iletişime geçmesini sağlar. Hemşire odasındaki hasta çağırma monitöründe verileceği gibi, kişilerin kullandığı mobil cihazlarına da mesaj atılabilir.

Kablosuz Çağrı Sistemleri

Bu sistemde toplamda üç butondan oluşan ve ipli şekilde dizayn edilen çağrı butonları kullanılır. Acil – Çağrı ve İptal olarak üç tuşu bulunur. Duvara direkt takılabileceği gibi çift yüzeyli bantlar sayesinde de monte edilebilmektedir. Hastanın ulaşım sağlayacağı tüm alanlara uygun olarak tasarlanmıştır.

Hemşire Çağrı Sisteminin Avantajları Neler?

• Hasta ve hemşire arasındaki iletişimi hızlandırır.
• Hemşire çağrı paneli sayesinde hastaya yardım derhal gerçekleştirilir.
• Sistemin kullanımı son derecede basit ve anlaşılır olmaktadır.
• Hastanın kolayca ulaşım sağlayabileceği yerlerde bulunur.
• Alarm şeklinde bir çağrı olduğu için durdurulana kadar devam etmektedir.
• Bilgisayarda yer alan programlar sayesinde tüm bilgilere erişim basittir. (oda numarası, hasta bilgisi vs) Toparlanan bilgiler raporlanabilir.
• Maliyeti uygundur ve minimum bakım gerektirir.
• Başlıca kurulum yerleri sağlık merkezleri olmakla birlikte, isteğe göre çocuk yuvaları ve bakımevlerine de kurulabilmektedir.